Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Καλό Παράδεισο Βαγγελίτσα μας!Μια μέρα μετά την μεγάλη εορτή του μεγάλου διδασκάλου της Εκκλησίας μας,  του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μέσα στον καταστόλιστο για την γιορτή του Αγίου στου Λουκά, αποχαιρετίσαμε ένα στολίδι του χωριού μας, την Ευαγγελία Μαρίνη, που έφυγε απο την πρόσκαιρη  ζωή αυτή πολύ νέα.
Το τόσο αγαπητό σε όλους αυτό κορίτσι, εργαζόταν ως Δασκάλα, στο 11Ο Δημοτικό Σχολείο της Τριπόλεως και αγαπήθηκε από όλους τους μαθητάς της, αλλά και από όλους τους συναδέλφους της Δασκάλους.
Ο Ναός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αλλά και το προαύλειο, γέμισε από κόσμο, Λουκαΐτες, Τριπολιτσιώτες, ανθρώπους από τα γύρω χωριά, αλλά και από άλλα μέρη που έφθασαν εκεί, για να αποχαιρετίσουν την αγαπημένη τους Βαγγελίτσα.
Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε με λόγια συγκλονιστικά αποχαιρετώντας την Ευαγγελία την οποία χαρακτήρισε ως διαμάντι επί της γης, ως άνθος εαρινό, που στόλιζε μέχρι τώρα το χωριό μας και την κοινωνία ολόκληρη, ως άνθρωπο ενάρετο και ως Δασκάλα που δίδαξε όχι μόνο τα γράμματα στα παιδιά, προσφέροντας γνώσεις, αλλά και ήθος και σεμνότητα και πίστη στις αιώνιες αξίες της Πίστεώς μας και της Πατρίδος μας.
            Θεώρησε δε ο Σεβασμιώτατος, όπως είπε, ως ξεχωριστή τιμή για την Ευαγγελία το ότι την κάλεσε ο Θεός κοντά Του, την ημέρα της μνήμης του μεγάλου Πατρός και διδασκάλου της Αγίας μας Εκκλησίας, Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και μάλιστα κατά την ώρα που ετελείτο η Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του, στο χωριό που γεννήθηκε η Ευαγγελία.

            Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την αγάπη , την προσωπική, αλλά και του πλήθους του Λαού που αποχαιρέτισε την Ευαγγελία, προς τους Γονείς και τα αδέλφια της και ευχήθηκε ο Θεός να τους δίδη της εξ’ ύψους παραμυθία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου