Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Συνάντηση Λουκαϊτών στους Αγίους Τόπους.


   
   Στους Αγίους Τόπους βρέθηκε (28.4.-3.5.2018) με μεγάλη ομάδα Πατρινών προσκυνητών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Εκεί ετέλεσε Ιερά Αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο, με την συμμετοχή χιλιάδων προσκυνητών από Ελλάδα,  Ρωσία, Ρουμανία, Ουκρανία, και άλλες Ορθόδοξες χώρες.
    Επίσης, επεσκέφθησαν όλα τα άλλα ιερά Προσκυνήματα από όπου πέρασε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Μεγάλη έκπληξη για τον Σεβασμιώτατο ήτο η συνάντηση του με προσκυνητάς Έλληνες ομογενείς από το Σικάγο, με επικεφαλής τον ευλαβέστατο Ιερέα, π. Σωτήριο Μαλαμή, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Αχαΐα και ως Λαϊκός είχε χρηματίσει πνευματικό παιδί του Σεβασμιωτάτου, ο δε αδελφός του (του π. Σωτηρίου)  Σπύρος, έχει νυμφευθεί την κόρη του Γεωργίου Γιαννακάκη από του Λουκά.
    Ανάμεσα στους προσκυνητάς από την Αμερική, ήτο πολλοί Αρκάδες. Μεταξύ των οποίων και η εκ Λουκά έλκουσα την καταγωγή της, Ελένη Μητροπούλου- Παπαδοπούλου. Η Ελένη είναι εγγονή των αειμνήστων Μιχαήλ Παπαδοπούλου  (αδελφού του αειμνήστου Ιερέως Δημητρίου Παπαδοπούλου) και της συζύγου του Ελένης, το γένος Κλειώρη και κόρη του γιού τους Γεωργίου και της συζύγου του Αικατερίνης.
     Η συγκίνηση τόσο του Σεβασμιωτάτου όσο και της κ. Ελένης ήτο μεγάλη, όσο και όλων των εκ Σικάγου προσκυνητών, όταν συνάντησαν τον Σεβασμιώτατο.
    Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και ευλογία από τον Θεό και τους διαβεβαίωσε ότι τους ενθυμείται όλους στην Θεία Λειτουργία και στις κατ' ιδίαν προσευχές του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου