Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ο δεύτερος Εσπερινός στην Κόκκινη Εκκλησιά, στου Λουκά.

Ο δεύτερος Εσπερινός στην Κόκκινη Εκκλησιά, στου Λουκά.

Σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως και βαθείας συγκινήσεως, ετελέσθη το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 στον ιστορικό ερειπωμένο πλέον Ναό , της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  που είναι γνωστή ως «Κόκκινη Εκκλησιά», στου Λουκά , μνημείο των αρχών της β´ χιλιετηρίδος, ο Αναστάσιμος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου συμπαραστατουμένου υπό του συγχωριανού μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και άλλων Κληρικών .
Με τις ευλογίες και τις ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και την συνεπικουρία του Σεβασμιωτάτου Πατρών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, εξεπονήθη μελέτη αποκαταστάσεως του μνημείου, το οποίο είναι το αρχαιότερο της εποχής του στην Αρκαδία, η οποία μελέτη διεβιβάσθη δια της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας στην αρμόδια Υπηρεσία Αρκαδίας ( Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας) , απ ´ όπου κατετέθη ήδη με την σχετική εισήγηση στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ώστε να τύχη της εγκρίσεως από το Κ. Α.Σ.( κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ) .
Ο Σεβασμιώτατος Άγιος Μαντινείας ο οποίος έχει ανακαινίσει όλα τα ιστορικά μνημεία και Μοναστήρια της Επαρχίας του, μίλησε με λόγια πνευματικά προς τους ευσεβείς προσκυνητές και ανεφέρθη στην ιστορική σημασία και αξία του Εκκλησιαστικού αυτού μνημείου .
Ο Σεβασμιώτατος Πατρών ευχαρίστησε τον Άγιο Μαντινείας έξ´ ονόματος όλων των Λουκαϊτών και εξέφρασε την βαθειά του ευγνωμοσύνη προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο για το ενδιαφέρον του για την Ενορία του Λουκά το επιδεικνυόμενον από τότε που υπηρετούσε ως Ιεροκήρυξ στην Ιερά Μητρόπολη .
Επίσης ευχαρίστησε την κ. Άννα Καραπαναγιώτου Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, ως και τον εκπονήσαντα την μελέτη Αρχιτέκτονα κ. Γεώργιο Νίνο και τους ευχήθηκε κάθε ευλογία παρά Κυρίου . 























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου