Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Πλήθος Λαού αποχαιρέτησε τη Χρύσα.



Πλήθος Λαού αποχαιρέτησε τη Χρύσα, ανήμερα των Θεοφανείων στις 3 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά, εψάλει η Εξόδιος Ακολουθία της πολυαγαπητής σε όλους Χρύσας Σιοροβίγκα, η οποία άφησε το μάταιο αυτό κόσμο μετά από επώδυνη ασθένεια.
Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών  κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, καθ’όσον η Χρύσα ήταν ευσεβής και αγαπητή και την εκτιμούσαν όλοι.
















Στην συγκινητική ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή της Χρύσας, η οποία ήτο γεμάτη αγάπη, χαρά, πίστη στο Θεό και άλλες αρετές που είχε λάβει ως δώρα από τον ουρανό. Άφησε πίσω της, σημείωσε, μόνο αγάπη και καλωσύνη και όπως ήταν το όνομά της έτσι ήταν και η καρδιά της. Ιδιαίτερα ετόνισε την αφοσίωση στην οικογένειά της, την αγάπη της στο σύζυγό της και τα παιδιά της, τα οποία ευτύχησε να τα δει παντρεμένα και μάλιστα να χαρεί και εγγόνια, παρ’ ότι ήτο νέα στην ηλικία. Επίσης ετόνισε ο Σεβασμιώτατος τον σεβασμό και την ιδιαίτερη αγάπη που υπέδειξε όλα τα χρόνια προς τους μακαριστούς πλέον, στον πενθερό της και την πενθερά της, μέχρι την τελευταία τους πνοή.  
       Τέλος εξέφρασε τη βαθειά του αγάπη και τις συλλυπητήριες ευχές προς την οικογένεια της μακαριστής Χρύσας  και παρεκάλεσε όλους να προσεύχωνται για την ανάπαυση της ψυχής της. 
      Αξίζει να σημειώσωμε ότι, όχι μόνο ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου κατεκλύσθη από κόσμο, αλλά και τα πέριξ αυτού κατά την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Χρύσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου