Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

" Η Γέννηση του Τιμίου Πρόδρομου "

     


   Ἀνεβάζομε στήν ἰστοσελίδα μας ἕνα ὡραῖο  ποίημα που μᾶς ἀπέστειλαν ἡ Χρυσάνθη Γάλλου καί ὁ Σαράντος Μινώπετρος, μέ τήν εὐκαιρία τῆς εορτής  τς Γεννήσεως τοῦ Τιμίου Προδρόμου.
   Τούς συγχαίρομε καί τούς εὐχαριστοῦμε πολύ.

    Περνούν τα χρόνια …  Στου Ζαχαρία, της Ελισάβετ την ψυχή στάθηκε ο καημός σαν στα βουνά τα χιόνια! Περνούν τα χρόνια..
     Η άνοιξη τους προσπερνά ,μήτε φύλλο μήτε άνθος στην αυλή, χάσανε τον δρόμο τους της χαράς τα χελιδόνiα.                 Σβήστηκαν τα νιάτα τους στην πιο άδεια αγκαλιά, στην αγκαλιά χωρίς παιδί Mα o χειμώνας πέρασε... Σβήνοντας και λιώνοντας τα χιόνια ο ήλιος της αγάπης.
    Γαβριήλ αρχάγγελος μες τον ναό του Ζαχαρία να μιλά πως η Ελισάβετ κυοφορεί κι ας ήταν στείρα η κοιλιά της , της δυσπιστίας τον καρπό ο   Ζαχαρίας γεύεται, κωφάλαλος,ταπεινωμένος, μια ζωή κοιτώντας μόνο χαμηλά.   

    Και ήρθε καιρός ... που του Ζαχαρία η τιμωρία και η αλαλιά να λύνεται, όμορφο και δυνατό το βρέφος που εγεννήθη, Ιωάννης το όνομα του! γραμμένο απ’ τον πατέρα του να δίνεται.
     Πρόδρομος και Βαπτιστής στο μονοπάτι του Ιησού, ο Ιωάννης φωνή βροντερή για όλους μας εστήθη Φωτιά τα λόγια του, σαν την ανάσα της ερήμου!
    Λαγγεύουν οι ψυχές , μες στο παλάτι το κακό τον Αη Γιάννη αλυχτάει, κλονίζει ο λόγος του! «Ευθύνατε την οδό του Κυρίου» κλονίζεται η ψυχή μου!
    Άν και αποκεφαλισθείς ,ακόμα μας μιλάει... «Μετανοείτε, ήγγικεν γάρ η Βασιλεία των Ουρανών». Κανείς και τίποτα, ούτε η ζωή ούτε ο θάνατος τον σταματάει...
   Τον Ιησού να δείχνει στο πλήθος των αμαρτωλών «Ίδε ο αμνός του Θεού, ο αίρων την αμαρτία του κόσμου» «Μετανοείτε, ήγγικεν γάρ η Βασιλεία των Ουρανών» Μετανοείτε! Την φωνή της ερήμου ακούστε κι όχι του ''κόσμου''. ''Μετανοείτε !΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου