Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΓΙΑΝΝΑΤΣΕΛΗΣ


    Λάβαμε ἀπό τήν Ἂννα Γιαννατσέλη, ἐγγονή τοῦ Βασιλείου Γιαννατσέλη  τό παρακάτω σημείωμα- ἀφιέρωμα στόν παπποῦ της , τό ὁποῖο καί δημοσιεύομε.

ΒΑΣΙΛΗΣ Ν. ΓΙΑΝΝΑΤΣΕΛΗΣ
18/03/1929 - 14/07/2010
 



     O Bασίλης Γιαννατσέλης γεννήθηκε στο χωριό Λουκά - Τριπόλεως στις 18 Μαρτίου 1929.

Ήταν ένα από εννέα παιδιά του Νικόλα και της Γεωργίας Γιαννατσέλη.

   Λόγω του πολέμου και της φτώχειας αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο στην Γ’ τάξη δημοτικού και να εργαστεί ως γεωργός και κτινοτρόφος

   Το 1948, σε ηλικία 19 ετών παντρέφτηκε την Άννα Ρέκκα και μαζί απέκτησαν τέσσερους γιους - Νικόλα, Χαρίλη, Διονύση & Κώστα και μια κόρη - Γεωργία.

   Το 1978, ανήμερα Χριστουγέννων πεθαίνει η Άννα και ο Βασίλης μένει χήρος σε ηλικία 49 ετών. Μετά από εφτά χρόνια κάνει ένα ταξίδι στην Αυστραλία να επισκεφθεί τα δύο παιδιά του (Νικόλα & Γεωργία) και τέσσερα αδέρφια του (Ελένη, Δήμητρα, Ιουλία & Γιώργη) που είχαν μεταναστεύσει εδώ. Αποφασίζει να παραμείνει και να εργαστεί κι αυτός στην Αυστραλία. Αγάπησε την χώρα αυτή και την θεωρούσε δεύτερη πατρίδα του.

    Είχε την τύχη να δει δώδεκα εγγόνια και δύο δισέγγονα τα οποία ήταν η μεγαλύτερη αδυναμία του. Στάθηκε δίπλα σ’αυτά και στα παιδιά του πάνω απ’όλα ως ΦΙΛΟΣ.
Του άρεσε να περνάει την ώρα του στον κήπο και να βοηθάει όσο μπορούσε με τις δουλειές του σπιτιού. Ο Βασίλης ήταν μεγάλος καλαμπουρτζής και έκανε καλή παρέα...

    Στις 21 Ιανουαρίου 2010 έγινε η διάγνωση ότι πάσχει από Λευχαιμία. Ήταν αυτοσυντήριτος μέχρι τις τελευταίες μέρες του... Αν και ήταν πολύ γερός δεν μπόρεσε  να παλέψει αυτή την τόσο επιθετική αρρώστια που του αφαίρεσε την ζωή στις 14 Ιουλίου 2010.

    Αιωνία σου η μνήμη πολυαγαπημένε μας πατέρα, παππού και προσπαππού.
      Μας έχεις αφήσει με τις ομορφότερες αναμνήσεις. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου