Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Μετέστη πρὸς Κύριον ὁ ἀγαπητὸς συγχωριανὸς μας Θεοδόσιος Γιαβρῆς.


Ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία του θὰ τελεσθῇ τὴν Κυριακὴ 5 Φεβρουαρίου 2017, στὶς 1:30 τὸ μεσημέρι στὸν Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου στοῦ Λουκᾶ.
Ἀντὶ ἄλλης ἀναφορᾶς, δημοσιεύομε ὅ,τι ἔχει γράψει γιὰ τὸν μακαριστὸ Θεοδόσιο στὸ προσωπικό του ἱστολόγιο, ὁ ὑιός του  Βασίλης Γιαβρῆς.
Εὐχόμεθα Κύριος ὁ Θεὸς νὰ ἀναπαύη τὴν ψυχὴ τοῦ μακαριστοῦ Θεοδοσίου καὶ στὰ παιδιά του καὶ στὰ ἐγγόνια του νὰ δίδῃ τὴν ἐξ’ ὕψους παρηγορία.


«...Σήμερα, σε ηλικία 81 ετών στο σπίτι μας στην Αθήνα, απεβίωσε ο αγαπημένος μας άντρας, πατέρας και παππούς Θεοδόσης Γιαβρής, του Θεοδώρου. Ο Δρυς μας έπεσε. Η φωνή του σίγησε. Το πυρωμένο βλέμμα του καταλάγιασε. Όλοι μας μεγαλώσαμε και ζήσαμε κάτω από τον ίσκιο του. Όλοι μας γευτήκαμε την απέραντη αγάπη, αισιοδοξία και ενέργεια του. Όλοι μας ψηλώσαμε και γίναμε καλύτεροι άνθρωποι δίπλα του. Για όλους εμάς αποτελεί πρότυπο γιατί ο πατέρας μας υπηρετούσε σταθερές αξίες, ήταν έντιμος, γενναιόδωρος, ασυμβίβαστος και υπερήφανος. Ο θανών γεννήθηκε το 1935 στο χωριό Λουκά, Μαντινείας, Αρκαδίας. Σε πολλή μικρή ηλικία έχασε την μητέρα του, ο χαμός της οποίας τον σημάδεψε για πάντα. Τολμηρός και μαχητής, η φτώχεια και συνθήκες της μεταπολεμικής Ελλάδος τον οδήγησαν στα ξένα. Το 1956 μετανάστευσε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου έζησε δημιουργικά πάρα πολλές δεκαετίες, ενώ για κάποια χρόνια έζησε και στην Νότια Αφρική. Σε όλη του τη ζωή εργάστηκε πολύ σκληρά και σε αντίξοες συνθήκες μέσα σε εργοστάσια αλλά και σε δικές του επιχειρήσεις.
Όμως ο πατέρας μας έζησε μια ζωή γεμάτη και δημιουργική - όπως την ήθελε. Αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ. Ευτύχησε να παντρευτεί μια εξαιρετική γυναίκα, την αγαπημένη του Χριστίνα, να κάνει παιδιά και να μεγαλώσει εγγόνια. Δημιούργησε πολλαπλές φιλίες και δεσμούς που παραμένουν ανεξίτηλες στο χρόνο. Ταξίδεψε τον κόσμο όλο όμως η καρδιά του και η ψυχή του ήταν πάντα στην Ελλάδα, πάντοτε στο χωριό του το Λουκά. Πριν δυόμιση χρόνια ο πατέρας μας αρρώστησε. Έδωσε μεγάλη μάχη όμως νικητής σε αυτή τη μάχη είναι πάντα ο χάρος. Άφησε πίσω του πολύτιμη παρακαταθήκη και δυσαναπλήρωτο κενό. Άφησε και επιθυμίες. Μία από αυτές ήταν να κλείσει τα μάτια του στην Ελλάδα, όπως και έγινε. Πατέρα σε αγαπούμε και σε ευχαριστούμε. Μας πρόσφερες τα πάντα ανιδιοτελώς. Σε παραδίδομε στο τόπο που σε γέννησε. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει και καλή αντάμωση.
Μαντινείας, Αρκαδίας
Η γυναίκα σου Χριστίνα Γιαβρή
Τα παιδία σου: Ελένη & Αντώνης Κατσιγιάννης και Βασίλης & Νίκη Γιαβρή

Τα εγγόνια σου: Χρήστος Κατσιγιάννης & Γεωργία Κατσιγιάννη»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου