Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

AΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΪΤΗ ΜΙΧΑΗΛ (ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ) ΓΙΑΒΡΗ!






    Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ετέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του συγχωριανού μας, Μιχαήλ (κατά κόσμον Γεωργίου) Γιαβρή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Elmhurst στο Σικάγο της Αμερικής.
  Ο νέος Διάκονος, γεννήθηκε στο Σικάγο και είναι  υιός του Αλεξάνδρου Γιαβρή και της Μαρίας Μούση. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή της Βοστώνης και έκανε Μεταπτυχιακό στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα κατέχει τίτλο σπουδών Βυζαντινής Μουσικής.
    Εργάστηκε 6 χρόνια στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και 3 χρόνια στο Πάνσεπτο Κέντρο της Ορθοδοξίας, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.
    Τήν παραμονή της χειροτονίας, το Σάββατο το βράδυ, ετελέσθη η κουρά του, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.
     Ο νέος Διάκονος έλαβε το όνομα Μιχαήλ, πρός τιμήν του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ και των μακαριστών Αρχιερέων, του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Μιχαήλ και Αυστρίας Μιχαήλ.
    Στις ιερές Ακολουθίες και την Χειροτονία συμμετείχαν, ο συγχωριανός μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ὁ ὁποῖος συνδέεται μέ  τήν οἰκογένεια τοῦ νέου Διακόνου Μιχαήλ, μέ συγγενικούς καί πνευματικούς δεσμούς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευδοκιάδος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) κ. Αμβρόσιος και πολλοί Κληρικοί από διάφορες Μητροπόλεις της Αμερικής και την Ελλάδα.
      Ο νέος Διάκονος Μιχαήλ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του πρός τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τον Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ, στόν συντοπίτη μας Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος ταξίδεψε από τήν Ελλάδα καί τόν Επίσκοπο Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιο, αλλά και σε όλους, Κληρικούς καί Λαϊκούς που συμμετείχαν στο μεγάλο μυστήριο της χειροτονίας του.
     Ευχόμαστε στο νέο Διάκονο Μιχαήλ να είναι κατά πάντα ΑΞΙΟΣ , να ευαρεστήση Θεώ και ανθρώποις και να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν οι Γονείς τους.




































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου