Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ


         



Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 στον Ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολἰτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου με την ευλογία του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου.

          Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε το τριετές μνημόσυνο της κατά σάρκα μητρός του, πρεσβυτέρας Κατίνας Σκλήφα και μνημόσυνα άλλων ευσεβών χριστιανών.
          Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος εχοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στο εορτάζον Εξωκκλήσιο του Προφήτου Ηλιού. Ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείο Λόγο εν πληθούση Εκκλησία, αναφερθείς στον ιερό αυτό τόπο λατρείας του Θεού που εκτίσθη από τους πατέρες μας και εσχάτως ανακαινίσθη εξ’ ολοκλήρου και αγιογραφείται. Ανεφέρθη στη ζωή και στη διδασκαλία του Προφήτου Ηλιού.
          Επίσης ο Σεβασμιώτατος έστειλε τίς ευχές του στους ξενητεμένους Λουκαΐτες, οι οποίοι εφέτος λόγῳ των δυσκόλων συνθηκών δεν μπόρεσαν να ευρίσκωνται στην ιδιαιτέρα τους πατρίδα.
          Μετά τόν Εσπερινό παρετέθη δείπνο προς όλους τους παρευρισκομένους από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας.
          Ανήμερα, ετελέσθη Θεία Λειτουργία από τον Ιερέα του χωριού π. Ιωάννη Βήλο.

















   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου