Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΥΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ!

 Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 έφυγε από τη ζωή η Κωστοπούλου Καλλιόπη σύζυγος του Αντωνίου Κωστόπουλου.



Η Καλλιόπη Κωστοπούλου ζούσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, δεν ήταν από τον Λουκά Αρκαδίας αλλά αγαπούσε το χωριό του συζύγου της σαν να ήταν το δικό της χωριό. Αγαπούσε τους ανθρώπους του, τους συγγενείς και τα ανίψια.  Τα αγκάλιασε όλα σαν να ήταν δικά της παιδιά, ιδιαίτερα όμως την ανιψιά της Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου, την οποία πήρε κοντά της  στην Μακεδονία, από την Ε΄ δημοτικού και την μεγάλωσε σαν κόρη της έως τα 18 της χρόνια.

Άφησε πίσω της τα πολυαγαπημένα της παιδιά, τον Αναστάσιο και τη Θεοφανή , τις δύο εγγονές τη Χριστίνα και την Καλλιόπη, καθώς και τη νύφη της Σεβαστή, τους οποίους λάτρευε. 

Ήταν μια γυναίκα  καλοπροαίρετη, θετική,  πάντα με το χαμόγελο τον καλό λόγο για όλους. Συνοδοιπόρος και φύλακας άγγελος των παιδιών της ως την τελευταία της πνοή. Και όπως συγκινητικά έγραψε ο γιός της Αναστάσιος σε μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε με πόνο ψυχής το εξής: ¨Δεν ήσουν μάνα μου εσύ ένας απλός αριθμός, ήσουν ο συνοδοιπόρος μας στη ζωή. Βλέπαμε τα βήματα σου, δίπλα στα δικά μας και όταν δεν τα βλέπαμε νομίζαμε ότι μας άφησες, όμως εσύ μας είχες σηκώσει στην αγκαλιά σου, για να πάμε παρακάτω στη ζωή μας¨.

Προσπαθούσε πάντα να ισορροπεί τις καταστάσεις ακόμη και στις πιο δύσκολές στιγμές της ζωής και όλοι ζητούσαν την άποψή της στις δυσκολίες της ζωής. Σε κανέναν δεν αρνήθηκε ποτέ να τον ακούσει και να του μιλήσει. Η πόρτα του σπιτιού της ήταν πάντα ανοικτή για όλους, όλα τα χρόνια.

Η είδηση του θανάτου της, λόγω του κορωνοϊού, σκόρπισε τη θλίψη στον τόπο που ζούσε αλλά και στον Λουκά.

 Έφυγε από κοντά μας ήσυχα, με ταπεινότητα, έτσι όπως έζησε 85 χρόνια. Έφυγε  μόνη της, κηδεύτηκε  με μόλις εννιά άτομα. Αυτή η γυναίκα, που όλοι ζητούσαν να τη δουν και να την ακούσουν, να τους χαμογελά και να δίνει θάρρος και συμπαράσταση. 

Η Καλλιόπη Κωστοπούλου επέλεξε να φύγει μ΄ αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν ήθελε να επιβαρύνει κανένα. Έτσι ήταν πάντα,  μια αρχόντισσα της ζωής.

Τώρα από τη θέση που βρίσκεται, συνεχίζει με τα αόρατα χέρια της να προστατεύει τα δύο παιδιά της, τις δύο εγγονές της Χριστίνα και Καλλιόπη, τη νύφη της Σεβαστή```, τα ανίψια της και τον σύζυγό της Αντώνη Κωστόπουλο, ο οποίος  βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμη κατάσταση κτυπημένος από τον φονικό ιό.

Καλό της ταξίδι, καλό παράδεισο να έχει δίπλα στο Χριστό και την Παναγία μας, γιατί της αξίζει. Καλή αντάμωση.


"ΕΥΧΟΜΕΘΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΗ ΤΗΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΣ ΚΥΡΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΔΗ ΤΗΝ ΕΞ' ΥΨΟΥΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου