Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΑΦΟΣ ΥΠΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ

Δευτέρα 4/11/2013
Η ΠΑΦΟΣ ΥΠΕΔΕΧΘΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ
   Πλήθη πιστών κάθε ηλικίας με επικεφαλής τον ΠανιερώτατοΜητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, τους τοπικούς Άρχοντες και τον Ιερό Κλήρο,υπεδέχθησαν στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αποστόλου στην Έμπα, την Κάρα τουΑγίου Ανδρέου, που την συνόδευαν από την Λευκωσία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, οΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, άλλοι Αρχιερείς της Κυπριακής Εκκλησίας, οι Κληρικοί από την Πάτρα.
   Στρατός, εκατοντάδες μαθητές Σχολείων όλων των βαθμίδων καιο Λαός έρραναν με την ευλάβεια τους και με ροδοπέταλα τον Απόστολο.
   Στον κατάμεστο από κόσμο Ναό, ετελέσθη δέησις και προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, ο οικείος Αρχιερεύς κ. Γεώργιος,ευχαριστήσας για την μεταφορά της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου στην Κύπροκαι ειδικά στην Πάφο.
    Ο Σεβασμιώτατος Πατρών στην αντιφώνησή του, εξέφρασε τηνβαθειά συγκίνησή του για την αθρόα και με μεγάλη ευλάβεια του Λαού προσκύνηση της Αγίας Κάρας και παρεκάλεσε τον Άγιο Ανδρέα να μεταφέρη τον πόνο και τους στεναγμούς αυτού του Λαού στον θρόνο του Θεού και να παρακαλέση ώστε να δοθήλευτεριά και στα Κατεχόμενα της Κύπρου, ώστε ελεύθεροι οι Κύπριοι και στο ελεύθερο Μοναστήρι του Αγίου Ανδρέου στην Καρπασία να τον προσκυνήσουν και να δοξολογήσουν τον Πανάγιο Θεό.






















Ἐκτῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου