Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Ο Άγιός μας Ιωάννης ο Χρυσόστομος, τιμάται εφέτος με ξεχωριστό τρόπο.


  

          Για πρώτη φορά στα χρονικά του χωριού μας θα τιμηθή ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος χωρίς την σωματική παρουσία των πνευματικών του παιδιών, των Λουκαϊτών δηλαδή και των άλλων προσκυνητών του.

          Οι δύσκολες καταστάσεις που βιώνομε όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε όλο τον κόσμο και τα περιοριστικά μέτρα επιβάλλουν, δυστυχώς αυτόν τον τρόπο εορτασμού του μεγάλου Αγίου μας, του προστάτου του Λουκά και πατέρα όλων των Λουκαϊτών, όπου και αν ευρίσκονται.

          Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία θα τελεσθούν απλά και λιτά από τον Εφημέριο της Ενορίας π. Ιωάννη Βήλο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα, ένεκα της πανδημίας του Κορονοϊού.

          Πιστεύομε ότι διά πρεσβειών  της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα βοηθήση να ξεπεράσουμε αυτή την δυσκολία και να αξιωθούμε να εορτάσωμε όλοι μαζί πανηγυρικά τον πολυαγαπημένο μας Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

          Πάντως μπορεί να μην είμαστε σωματικά εκεί στον Ιερό Ναό του Αγίου μας, στο χωριό μας, αλλά είμαστε όλοι εκεί πνευματικά και εορτάζομε ψυχικά, όλοι οι Λουκαΐτες είτε βρισκόμαστε στού Λουκά, είτε σε άλλα μέρη της Πατρίδος μας και του κόσμου.

          Έχομε τις ευχές και τις πατρικές ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, ο οποίος ποτέ δεν έλειψε από την πανήγυρη του χωριού μας.

          Ο συγχωριανός μας Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, θα τελέση την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών και θα δεηθή για όλους τους Λουκαΐτες και για όλους τους συνανθρώπους μας. Η Θεία Λειτουργία θα μεταδοθή από τηλεοπτικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών Λύχνος.

          Ό Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος να είναι βοηθός και μεσίτης προς Κύριον υπέρ πάντων ημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου