Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Eυχές Μητροπολίτου Πατρών, στους Λουκαΐτες από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών.

 



Λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων, ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού, η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στου Λουκά, τελέστηκε απλά και λιτά, με λειτουργό τον π. Ιωάννη Βήλο και ελάχιστο αριθμό πιστών, όπως προβλέπουν τα μέτρα για την πανδημία.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του χωριού μας δεν ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου μας. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, ετελείτο πολυαρχιερατική πανήγυρις.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος ετέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (παρεκκλήσιο Επισκοπείου Πατρών), ενώ την ημέρα της εορτής του Ιερού Χρυσοστόμου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, όπου και ωμίλησε για την λαμπρά και μαρτυρική πορεία και το μακάριο τέλος του χρυσολόγου πατρός της Εκκλησίας μας. Με βαθειά συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος εμνήσθη της τιμής προς τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, από τους κατοίκους του χωριού, Λουκά Τριπόλεως, όπου ο Άγιος τιμάται ως προστάτης και πολιoύχος και στον οποίο είναι αφιερωμένος ο μεγαλοπρεπής Ναός του χωριού.

          Απηύθυνε δε ευχές προς όλους τους συγχωριανούς του, είτε ευρίσκονται στου Λουκά, είτε σε άλλα μέρη της Ελλάδος και του κόσμου ολόκληρου.

          Να δώση ο Θεός κατέληξε ο Σεβασμιώτατος να συναντηθούμε σύντομα στον τόπο μας και να τελέσωμε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του αγαπημένου μας Αγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου