Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

ΈΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Η ΜΑΚΑΡΙΣΤΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ, ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΑΒΡΗ.

Αποδήμησε εις Κύριον, η Ιφιγένεια Γιαβρή, πιστή στο ραντεβού της στους Ουρανούς, με τον προ τετραετίας αποβιώσαντα σύζυγο της Χρήστο Γιαβρή του Βασιλείου, εκ Λουκά Μαντινείας καταγόμενο.

Ήταν αχώριστοι από την ημέρα που παντρεύτηκαν Κυριακή 11 Μαρτίου 1956, μέχρι που τους χώρισε προσωρινά ο θάνατος στις 17 Οκτωβρίου 2016.

Έστησαν το σπιτικό τους στη Λάρισα και δημιούργησαν μια τρισευτυχισμένη οικογένεια κι έφεραν στον κόσμο τη Μαρία, τον Βασίλη και την Αντωνία και ευτύχισαν να δουν τρία εγγόνια και δέκα δισέγγονα.

Ο Θεός την αξίωσε να σβήσει στις 15 Φεβρουαρίου 2021, τα εκατό κεράκια στην γενέθλια τούρτα της και ύστερα άρχισε να προετοιμάζεται για το ταξίδι…

Κατόπιν τελευταίας επιθυμίας της, την Παρασκευή 5-3-2021 το πρωί, στο σπίτι της, κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων κι αμέσως γαλήνεψε. Κι αφού αποχαιρέτησε τους απογόνους της με πολύτιμες ευχές, μεσημέρι Σαββάτου σώπασε.

Ξημερώματα Δευτέρας 8 Μαρτίου 2021, ο Θεός εισάκουσε τις επίμονες παρακλήσεις της Ιφιγένειας και την ξανάσμιξε με τον αγαπημένο της Χρήστο. 

Ο συγγραφέας γιός τους, προ τετραετίας, αφιέρωσε στη μνήμη του αγωνιστή πατέρα του Χρήστου, το τρίτο βιβλίο του, «Η έβδομη Χιονάτη», (οδός Πανός), με ήρωα τη διαδρομή ζωής ενός Λουκαΐτη μετανάστη, στο Ellis Island και του ονείρου της Αμέρικας και την επιστροφή του στις ρίζες του, στο Λουκά…

Τα φετινά Χριστούγεννα, το τέταρτο βιβλίο του, «Η εξομολόγηση του Χρυσόψαρου», (οδός Πανός), αφιερώθηκε εν ζωή στην ηρωίδα μάνα του Ιφιγένεια.

Ο Άγιος Θεός να αναπαύσει και να γαληνεύσει τις ψυχές, του Χρήστου και της Ιφιγένειας Γιαβρή.

Τα παιδιά τους θα συνεχίσουν τους άρρηκτους δεσμούς με τις ρίζες τους πατέρα τους και ιδιαιτέρως με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.


     








Στις φωτογραφίες το ζεύγος στους αρραβώνες και στον γάμο του. Και κατά την τιμητική επίσκεψη του Μητροπολίτη Πατρών στο σπίτι της οικογένειας στη Λάρισα, την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018, με την Ιφιγένεια και τον γιο της Βασίλη Γιαβρή. 

 O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.  Χρυσόστομος επικοινώνησε με τον υιό της μεταστάσης μακαριστής Ιφιγενείας, Βασίλειο  Γιαβρή, ακριβώς προ της ενάρξεως της Εξοδίου Ακολουθίας και εξέφρασε τις προσωπικές του συλλυπητήριες ευχές προς τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, αλλά και τις ευχές όλων των Λουκαϊτών για την ανάπαυση της ψυχής της.

    Η μακαριστή Ιφιγένεια όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος αγαπούσε πολύ του Λουκά και γι΄ αυτό μέχρι τα τελευταία χρόνια μαζί με τον μακαριστό σύζυγό της, ανήμερα του Πάσχα έφθαναν από την Λάρισα στου Λουκά για να γιορτάσουν την μεγάλη εορτή εκεί.

    Τώρα και οι δυο ζουν την Ανάσταση στον ουρανό.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου