Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 30/10/2013
ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

· Το πρωΐ της Τετάρτης30/10/2013 ετελέσθη στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Στροβόλου Λευκωσίας, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ αμείωτο είναι το προσκύνημα από το πρωΐ, καθώς προσέρχονται χιλιάδες Κυπρίων αδελφών μας και αναμένουν με υπομονή ναπροσκυνήσουν την Κάρα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων.
· Ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΠατρών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και οι λοιποί Κληρικοί πουσυνοδεύουν την Αγία Κάρα στην Κύπρο, έγιναν δεκτοί στην Ιερά ΑρχιεπισκοπήΚύπρου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο και ξεναγήθηκανστους χώρους του ιστορικού κτηρίου. (Διαμέρισμα Εθνάρχου Μακαρίου, ΠαρεκκλήσιοΑποστόλου Βαρνάβα κλπ.).
Ενσυνεχεία προσκύνησαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου τηςΑρχιεπισκοπής Κύπρου και ξεναγήθηκαν από τον κ. Ιωάννη Ηλιάδη, υπεύθυνο τουΜουσείου της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος στην συνέχεια ξενάγησε τους Αρχιερείς και τους λοιπούς εξ Ελλάδος Κληρικούς στο παρακείμενο Βυζαντινό Μουσείο.
· Μετά ταύτα επισκέφθηκαντο ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο, το οποίοίδρυσε το 1812 ο Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός και από το οποίοαπεφοίτησαν μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ΕθνάρχηςΜακάριος.
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στουςιστορικούς χώρους του Σχολείου και στην κρύπτη των Φιλικών κατά το 1821.
Τέλος στο Γραφείο του κ. Διευθυντού έγιναν δεκτοί με πολύ σεβασμό και ευγένεια από τον κ. Διευθυντή του Σχολείου, ο οποίος μίλησε με λόγια συγκινητικά προς τους Αρχιερείς και τουςάλλους Κληρικούς.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την συγκίνηση όλων για την υποδοχή και τηνξενάγηση στον ιστορικό χώρο και ευχήθηκε από το σχολείο αυτό να αποφοιτούν Ελληνόψυχοι και λεβεντόψυχοι βλαστοί, σαν τους μαθητές που κατά καιρούς θυσιάστηκαν μέσα απ’ αυτό το Εκπαιδευτήριο, υπέρ πίστεως και Πατρίδος.
· Το απόγευμα οι Σεβασμιώτατοι και οι άλλοι Κληρικοί επισκέφθηκαν τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου κείται το αεροπλάνο, που κατέπεσε από φίλια πυρά το 1974 με τα ιερά κόκκαλα των αγωνιστών και όπου έχει υψωθεί μνημείο δόξης και τιμής για τουςήρωες που έπεσαν για την ελευθερία της Κύπρου, Ελλαδίτες και Ελληνοκυπρίους και όπου ανέπεμψαν δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των μαρτύρων και ηρώων της Κύπρου και της Ελλαδος. 


Ἐκτῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου