Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

"Διάρρηξη και ιεροσυλία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά"

"Διάρρηξη και ιεροσυλία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά"


 
  
  Βέβηλοι και ιερόσυλοι εισέβαλαν χθες τα ξημερώματα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στου Λουκά, και δεν είναι η πρώτη φορά, αφού με ειδικά κοπίδια, έκοψαν τις σιδεριές της δυτικής εισόδου του Ιερού Ναού.
   Την πρώτη φορά είχαν εισβάλλει κατά τον ίδιο τρόπο, κόβοντας τα σίδερα του κεντρικού παραθύρου της βόρειας πλευράς του Ιερού Ναού. Τότε είχαν αφαιρέσει σμάλτινο ωραιότατο σταυρό ευλογίας, ενώ από το γραφείο του Ναού, το οποίο επίσης διέρρηξαν, αφήρεσαν επιστηθίους σταυρούς του Ιερέως.
   Τώρα, αφήρεσαν με τα άνομα και βέβηλα χέρια τους, τα δύο καντήλια της Αγίας Τραπέζης, κηροπήγια από το Ιερό, κηροθήκες, το σετ της αρτοκλασίας και κάποια άλλα αντικείμενα. Επίσης έκαναν λεηλασίες και καταστροφές και σε τάφους αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα από χαλκό.
  Ο εφημέριος π. Ιωάννης Βήλος, ευθύς με την διαπίστωση της κλοπής εκάλεσε τις Αστυνομικές Αρχές για τα περαιτέρω.
  Δυστυχώς σε όλη την Αρκαδία αλωνίζουν συμμορίες κλεπτών, αφαιρώντας ακόμα και καμπάνες από τους Ιερούς Ναούς, μανουάλια κ.λ.π.
  Λυπούμεθα που μέχρι τώρα, παρά τις όποιες, θέλουμε να πιστεύουμε, ενέργειες  της αστυνομίας, ουδέν επετεύχθη. Ίσως χρειάζεται μεγαλυτέρα προσοχή και συντονισμός των ενεργειών από τις αρμόδιες Αρχές.
   Οι κάτοικοι των χωριών, αλλά  και των πόλεων πλέον, αφού και στην πόλη της Τριπόλεως παρατηρήθηκαν παρόμοια φαινόμενα, ξημεροβραδυάζουν με φόβο και τρόμο για τις ληστρικές επιδρομές.
  Τί άραγε θα γίνει; Τα φαινόμενα αυτά είναι πρωτοφανή και δηλώνουν την διάλυση του κοινωνικού ιστού, παραπέμποντας σε άλλες εποχές.
   Και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος εσημειώθησαν τέτοια περιστατικά. Στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών, απ΄ ότι μας είπε ο Σεβασμιώτατος Πατρών,  εξιχνιάστηκαν κλοπές σε πολλούς Ναούς της πόλεως, οι οποίες έγιναν από αλλοδαπούς (Ρουμάνους), οι οποίοι χρησιμοποιούσαν  ως συνεργούς, που φωτογράφιζαν αντικείμενα στους Ναούς , κάποιες γυναίκες υπόπτου διαγωγής. Δυστυχώς οι ηθικοί αυτουργοί και εγκέφαλοι της σπείρας, απ΄ ότι φαίνεται διέφυγαν στο εξωτερικό.
  Λυπούμεθα για όσα συμβαίνουν στην Πατρίδα μας, η οποία πλέον έχει καταντήσει ξέφραγο αμπέλι. Η αγανάκτηση των πολιτών  και των ευσεβών χριστιανών, στην αδυναμία της κρατικής μηχανής να περιφρουρήσει την περιουσία και σωματική τους ακεραιότητα, είναι δικαία. Μακάρι να μην έχομε χειρότερες καταστάσεις και αναγκαστούν οι πολίτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου